1. Smut mandlerne og rist dem let på en pande til de bliver gyldne (ca. 5 min.). Hasselnødderne ristes i ovnen, til skallen kan gnides let af i et rent viskestykke.
2. Hak mandlerne og de afskallede hasselnødder groft (tag en smule fra til pynt)
3. Fjern stenene fra dadlerne og hæld dem i en blender sammen med nødderne.
Hæld de resterende ingredienser i blenderen, og blend til en ensartet og fin masse.
4. Fordel massen på et stykke bagepapir i en lille firkantet beholder og pres let så den får en fast overflade.
5. Sæt massen i køleskabet minimum 1 time (gerne natten over.)
Skær massen ud i barer eller små mundrette bidder alt efter ønske.
6. Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
7. Dyb bunden af baren i den smeltede chokolade og drys med hakkede mandler og kakaonibs eller havsalt efter smag.
8. Så er der serveret.